fredag 16 mars 2012

Var inte problemet större än så?

Varje månad kommer vi att  presentera ett av alla de i-landsproblem, vilka titt som tätt visar sig både hos oss själva och hos andra, här på bloggen.
MARSMÅNADS I-LANDSPROBLEM: (trumvirvel......)
... Fettblomning!

Hujedamej sånt barn han var, ej värre tänkas kan!

Fettblomning är kanske inte det ord som används mest frekvent i vårt avlånga land. Men fenomenet känner du nog till.

Tänk dig att du kommer hem lagom till fredagsmyset och vill överraska din partner med blommor och en fantastisk chokladask. Så romantiskt! Efter avslutad middag för två kryper ni upp i soffan. Chokladasken ligger på bordet och strålar ut sensualism. Ni är redo att öppna locket och njuta av den första förföriska biten.

Men ve och fasa!

Chokladen ni besviket stirrar ner på är täckt av en tunn, nästan genomskinlig vit hinna.

"Chokladen är gammal!" - Vad göra? Jo, direkt ner i soptunnan, ta taxi eller egen bil till affärn´ för att köpa en ny, FÄRSK ask choklad. Eller ett annat scenario: Besviket suckar ni, slänger chokladen och fredagsmyset är förstört.
_____________________________________________________________________

Den vita hinnan är helt ofarlig, det kallas fettblomning, och handlar helt enkelt om att fettet i chokladen efter en tid vandrar ut. På grund av detta skönhetsproblem slängs var tionde chokladbit runtomkring i Europa. Var tionde chokladbit!

Nä, ryck upp er gott folk! Släng mindre mat. Mer om fettblomning kan du läsa om här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar